Hjälten, hehehe =)

2009-11-19 @ 14:09:49
http://www.tackfilm.se/?id=1258635536166RA86

Hur ska jag lära mig det här?

2009-11-15 @ 16:39:17
Nu sitter jag och nöter min årsredovisningsbok... Det är svårt det här tycker jag. Ja, räkningen är inte svår, men det svåra är att veta vad som ska vara var och vad alla begrepp står för. Fasiken, jag vet inte hur det ska gå med tentorna... men det löser sig väl.

Det finns en jättebra studieplan men det är svårt att hänga med i det tempot som den kräver tycker jag.
Det känns som att man borde ha läst lite ekonomi på gymnasiet för att hinna med i
det tempo föreläsarna drar på i. Gnäll gnäll.
Sorry!

Igår var vi i Örebro på bokmässan  =)
Mateos tipspromenader (som han gjorde i ordning när han praoade) hittade vi inte, så vi frågade Sara som hade hand om "barn-tornet". Nej, hon svarade förfärat att de hade hon glömt! Hm, inte så kul. Mateo hade sett fram emot att se "frukten av sitt arbete".
Jaja, då har Maria frågor klara till nästa år.
Vi hade Gunilla (svärmor) med oss och det blev en trevlig dag med fylld med böcker, böcker, böcker, författare, goda vänner/släktingar osv.

Jag har inte berättat om vårt möte med dinosaurierna!! Mamsen köpte biljetter till "Walking with dinosaurs" till oss alla i födelsedagspresent! Så vi styrde vår kosa till Globen för att inta våra väldigt bra platser och se dessa stora skräcködlor på nära håll  =)
Behöver jag säga att det var skithäftigt??
De var verkligen verklighetstrogna och såg levande ut. Isidor var jätterädd innan det drog igång, men sen satt han helt fascinerad med stora ögon. Kolla bilderna nedan! Den sista bilden är på min fina mor, som förövrigt har hela sitt barnasinne kvar  ;)

Nu måste jag fortsätta med boken innan det är dags att laga middag om någon timme. Biff och potatisgratäng blir det idag  =)
Mycket vitlök för att mota bort förkylningar!

Ha en skön kväll!
/ E.



Lär mig ett nytt språk

2009-11-12 @ 09:51:52
Jag vill lära mig spanska, men just nu lär jag mig istället ekonomi-språket... En massa nya begrepp som är rena grekiskan för mig. Ja, nog har man hört de flesta orden förr, men nu ska man kunna använda dem i rätt sammanhang och räkna ut saker. Det är mycket nu!

Kursen började förra måndagen och första duggan (mindre prov) var på torsdagen. Puh! I den takten fortsätter det. Idag är deadline för dugga 2.
Tur att vi är en sån bra klass som hjälper varandra och förklarar där det behövs!

I fredags var jag i Stockholm för att träffa min mentor Urban. Han är verkligen kanon! I fredags hade han dragit med sig den som är bäst på arbetsmiljöfrågor i organisationen och det blev en mycket givande mentorsträff. Man känner sig ödmjuk inför det faktum att där sitter det två mycket kompetenta "personalare" och lägger två-tre timmar av sin arbetsdag på att mata mig med information och inspiration! Great  =)
Jag är så tacksam.


Jag har ju ett ♥ som hoppar lite ibland. Det gör ett uppehåll för att sedan slå ett hårt dubbelslag.
Det har varit värre än vanligt den senaste tiden och de (sjukvården) vill att jag ska komma in när det pågår, så att de kan ta EKG "in action" så att säga. De vill se hur mitt ♥ beter sig.
I måndags höll ♥´t på så och när jag satt på föreläsning så slog det bara sådana slag, vilket gör att jag blir väldigt yr och påverkad. Det var ju ett ypperligt tillfälle att åka till farbror doktorn, så det gjorde jag.
Det resulterade i att jag låg "uppkopplad" till EKG i drygt 6 timmar och sen fick åka hem, remiss till arytmi-enheten och lite förhållningsorder tills vidare. Det har gjorts utredning tidigare, men då var det inte av denna kvantiteten. Jajja, det visar sig vad det är.

Nu sitter Mateo sjukling här i köket med mig. Han är förkyld och har feber. Halva hans klass är sjuk, tydligen. Man undrar om det är "fin-influensan" (citat Isidor). Jag ska ägna dagen åt webbföreläsningar med en mycket pedagogisk man som låter som en viss mr. Harrysson  =) .

Kramar / E.


Trixa hittar alltid nån solfläck att mysa i   =)




RSS 2.0