Quote Isidor...

2008-12-29 @ 21:07:20
"Mamma, jag vet varför Mateo o Estelle är större än mig."
Jaha, vet du det?
"Ja, dom är större än mig för att dom kom ut från din mage före mig. Först kom Mateo, sen kom Estelle och SEN kom jag ut. Sen blev jag så (håller upp tummen), sen så (håller upp 2 fingrar), sen så (3 fingrar) och så nu är jag fyra!"
Ja, precis så är det  =)


Min knäppa man...

2008-12-23 @ 00:11:56
Ja, han är som han är, hehehehe   =0)
Just nu låter det som att han och hunden har värsta slagsmålet i vardagsrummet.
Det morras och gruffas om en leksak (Trixas favoritknut). Fjantar.

-Du läser ju aldrig min blogg, du.
-Får jag läsa den?
-Nä, alla andra som har internet får läsa den, men inte du?!?! Knäppskalle   =)

Idag har julstöket fortsatt, med bränd knäck (Estelle talade om att den var bränd, för jag har inget luktsinne), goda pepparkakor (min knäppa man bakade några under tvång), yatzy-spel med Mateo i soffan (han vann... yatzy 2 ggr... ligger i generna från Tobias, din dj****), pausfika hos Helena, pizza på Gullans (orkade inte laga mat) och prat med moster.

Inatt hade vi en encounter med en (två) rävar hemma. Klockan 3 väckte Trixa oss för att det var något lurt på baksidan. Det var en räv, jättestor yvig päls... bland de vackraste djur jag sett! Det var en ung räv. Den gick upp på verandan trots att vi hade tänt lampa ute. Först kissade den på Isidors blomkruka (han var väldigt upprörd över det sen...) och sen gick den fram till dörren där vi stod och blängde och hoppade upp för att stirra på oss som vi stirrade på den  =)
Trixa fick då syn på den för första gången och började vibrera och låta som en mistlur... varpå räven sprang ner på gräsmattan och iakttog oss därifrån istället!
När den gick ut från tomten så såg vi att en ännu större räv följde efter den. Antagligen mamman, tänker vi.
Coolt var det i alla fall.

Nu ska jag försöka få Magnus att sluta arbeta o gå o lägga sig... han har legat med huvudet under köksbänken större delen av kvällen och bytt kökskran/rör. Då och då har han ropat till mig "Erika, är du vaken?". En gång var jag inte det...

Godnatt och kram!

PS. Jag är så himla nöjd med Britt-"Harriet"s betyg! Vilken julklapp =)


Mätt....

2008-12-20 @ 18:34:38
Nu har julstöket tagit fart på allvar!
Julgran inköpt, spanienklappar skickade, julköttbullar trillade, stekta och infrysta. Mateo har också gjort apelsincurd med saffran. Sen har vi också handlat massor av ingredienser till julgodis. Så nu är det pepparkaksbak och julgodis kvar.
Lussekatter har vi ju redan  =0).

Men imorrn tar vi paus, för då ska vi ta tåget till Älvkarleby och hälsa på Eva!
Det ska bli sååå kul att prata strunt med henne ett tag och höra hur det är med henne nu.

Nu ska jag pusta ut ett tag!

Kram

Hurra för lille Mateo!

2008-12-17 @ 22:54:45
Tänk va...   10 år.

Lille plutt.

Magnus har beredskap och jobbar hela natten i Knivsta. Svetsar i något utrymme i en panna, där det INTE är lämpligt att andas. Tyvärr måste man andas ändå, så det är bara att hoppas att andningsskydd och dylikt fungerar som de ska. Jag gillar inte sånt! Jag gillar inte att han åkte till jobbet kl 5.45 och kommer att jobba säkert hela natten utan att sova heller. Det är då det kan hända olyckor. Det är också därför jag inte gått och lagt mig. Som om det skulle hjälpa att jag sitter uppe och oroar mig...

Idag har Estelle gett Mateo 5 födelsedagspresenter! 3 hade hon gjort själv och 2 köpte hon för sina sparpengar. (Inte alla sparpengar så klart, men nästan 100.) Hon gillar sin storebror.
Isidor slog in sina fina cernitlera-saker som han gjorde förra veckan. Det var det finaste han kunde tänka sig och det ville han ge till Mateo. Han höll på med inslagningen i säkert en halvtimme. Sen gav han paketet till Mateo som självklart blev jätteglad och bedyrade hur snäll Isidor var. MEN... när Mateo sen öppnade paketet så började Isidor storgråta med världens största tårar som bara sprutade ur ögonen på honom!
"JAG VILL JU HA DOM SAKERNA..... JAG TYCKER DOM ÄR SÅ FIIINAAA... UÄÄÄÄHÄÄÄÄ...."
Trött 4-åring...
Mateo kramade honom och förklarade att självklart skulle Isidor behålla sina jättefina cernitlera-saker, för de var ju så fina och han hade ju gjort dem alldeles själv.
Han sa också att det förresten är roligast att få paket och spänningen med att öppna dem, så innehållet är inte lika viktigt.
(Mateo lyckades låta väldigt övertygande, så att till och med jag tänkte att, ja, det är nog så. Men nu har det gått över, så mamma, vi VILL ha innehållet i våra julklappar också, =0)

Men, alltså, vilken härlig storebror och storasyster Isidor har!! De är så himla förstående och snälla med honom.

NU måste jag gå ut i garaget och hämta hö till grisarna, och sen sova i alla fall. Magnus har det inte lättare för att jag sitter uppe och tänker på honom... faktiskt.

Kram alla!

España: Känns lite ensamt när ni är så långt borta till jul...


Blä...

2008-12-04 @ 22:41:25
... för alla energitjuvar som inte har nåt annat att göra än att gnälla över sitt liv som de aldrig försökt göra något av.
Såna som inte har vett att värdesätta det de har. Ja, ni vet vem jag menar, säkert  =/

Men... imorrn ska jag ut och bowla med brudarna och sen blir det middag på Tzatziki. Så himla gott ska det bli!
Det kan vi unna oss, efter allt hårt arbete denna termin =).
Tänk att det snart gått ett år!!
En tredjedel av min utbildning är snart klar, konstaterade Magnus och jag häromdagen.
Det som nyss var en evighet går fort som en vind framåt!

Det har hänt så mycket också senaste året. Men det är livet  ;)
Aldrig en lugn stund, och skulle en lugn stund komma så vet ni att jag löser det också med att bryta upp hallgolvet, måla om huset eller något liknande, haha!

Nu ska jag läsa resten, jag var bara tvungen att ta en paus för att inte somna...

Kram,
en extra puss och kram till lille Marc och lille Eric, snart får ni busa igen  =0).






RSS 2.0