Våra guinea-grisar

2008-10-28 @ 14:12:07

Hu, redan skymning???

2008-10-28 @ 14:07:44
Klockan är 14 och det börjar redan mörkna ute... men det är väl för att det är så grått idag. Det märks att vintern är på väg nu. Ännu mer sen vi ställde om klockan. Jag tror jag är inställd på sommartid än  =)
Det känns verkligen som att jag sitter inne och kurar under min lilla kökslampa när jag går igenom mina tentaplugg-papper!

Trixa gillar faktiskt Chico o Findus! Hon går alltid fram till dem o kollar vad de gör när hon går förbi hallen  =)
Hon tror väl att det är hennes ungar eller nåt, haha! Men nu när de får springa lösa medan jag är hemma och pluggar, så har jag satt upp ett galler emellan hallen och köket/vardagsrummet. Det är dumt att utsätta en tax för frestelsen att jaga "råtta"! Nä, de får umgås på var sin sida om galler  =)

Lunchpaus över, nästa plugg-pass börjar nu.
/ E.

Slutspurt... igen =0)

2008-10-28 @ 09:38:15
Imorrn är det tenta.
Idag ska jag gå igenom allt en gång till och öva lite definitioner på begrepp så att de sitter ordentligt. Jag kan ha svårt att känna motivation för att lära in ordagranna definitioner som läraren anser vara "den rätta".
Målet är att studenterna ska veta vad olika begrepp står för, så jag kan inte se någon vits med just att lära sig en viss "ramsa" utantill. För det behöver inte betyda att man vet vad det betyder!

Det lustiga är att vi läser just pedagogik, så lärarna borde ha det bästa kunnandet om
hur elever bör lära sig ämnet, eller??

Jaja, de är bara människor  ;)

Lilla Marcen som inte fick åka hem idag... det hade varit jättekul. Men en annan dag...  =)

Det ska bli SÅÅÅÅ skönt att åka till Lillängen på torsdag! Bara avkoppling mellan två delkurser, inget att läsa!! Bara arbeta med veden = meditation  =)

Mateo ska vara hemma till 12 på söndag, så vi åker hem på söndag morgon. Han har börjat skjuta pilbåge "på riktigt". Inte bara hemma i trädgården med en hemmatillverkad pilbåge... Tobo IF har startat en pilbågsträning på IP för både vuxna och barn. Jättekul! I söndags tittade en världsmästare förbi på träningen och det var ju verkligen en inspiration för alla nya bågskyttar!! Superhäftigt tyckte Mateo och Magnus att det var.

NU ska jag ta tag i tentapluggandet igen.
Ha en bra dag!
Kram
/ E.

Är det rätt beslut?

2008-10-23 @ 20:30:01

Jag har en liten plutt. En liten plutt som kan vara rätt känslig.
För honom är trygghet viktigt. Rubbas hans trygghet så rubbas han. Nu har han tappat lite av sitt fotfäste.
Kommer det att lösa sig av sig själv, eller är det på väg åt andra hållet - ska vi fortsätta i samma bana eller ska vi flytta tillbaka honom innan det är försent? Balder eller inte - det är frågan för dagen. Men han vet inte att jag grubblar på saken. Vi får prata lite mer nästa vecka när det är skollov.
Det är mycket nu, det är det.


Puss o kram
/ E.

Det gick vägen igen.... tänka sig!

2008-10-21 @ 18:02:34
Ja, tentaresultatet kom idag... G.
Tre ynka poäng från VG till och med.


Jag kan tycka att de borde försöka få klart rättning av tentor så snart det bara gick. Enligt reglerna så har de max 25 dagar på sig, men man ska dessutom få resultatet minst två veckor innan omtentan. Denna omtenta är tisdagen om två veckor (- en dag), så de väntar till sista stund. Däremot skulle man anmäla sig till omtentan för en vecka sen. Egentligen skulle alla ha anmält sig till den utifall att, hehe  =0)

Idag har vi (Mateo och jag) spenderat dagen på det trevliga Akademiska sjukhuset.
Har man inget bättre att göra än att sitta och stirra in i en vägg i flera timmar så är det något jag kan rekommendera. Men Mateo fick ju gott om tid att göra matteläxa i alla fall!

Nu ska jag plocka upp Isidor ur badkaret innan han helt förvandlas till ett russin.
So long!
/ E.



Länge sen nu... =)

2008-10-13 @ 19:36:43
Jo, jag har inte skrivit nåt på ett tag. Jag har ju varit i Palma också. Det var skönt ändå att vara där men jobbigt att vara hemifrån och ändå jobbigt att åka därifrån. Dubbla känslor på flera sätt.
Inatt satt jag uppe och skrev ett "grupparbete" som jag aldrig fick chansen att göra som det var tänkt, pga en icke pedagogisk pedagog. Jaja, nu har jag lämnat in 5,5 sidor fulla med fakta om olika aspekter på vuxnas lärande. Skönt att ha det ur världen!

Jag har fått "spanska sjukan", haha! Nä, men en spansk förkylning i alla fall. I förrgår var det den stora halsontdagen, igår den stora snorardagen och idag är det nysardagen. Undrar vad det blir för dag imorrn.

Tur att XL är så schyssta! Mateo är verkligen trygg hos dem och de ställer alltid upp om de kan  =0)

Nu är det "Hasses brorsas låtsassyrras kompis" på TV, så nu ska jag se det med Estelle och Isidor.

Puss o kram Tobias! Tänker på dig/er hela tiden  =)
/ Y.

Lillsnorpan...

2008-10-02 @ 08:53:01
Stackars, stackars Estelle.... Imorse vaknade hon och var jättevarm och törstig, försökte gå och hämta vatten men var för svag. Då ropade hon efter mig. Hon var alldeles skakig i hela kroppen. Då drack hon lite vatten och åt lite banan. Sen, efter en halvtimme eller så, mådde hon illa och spydde. Stackarn, hon är inne på penicillinkur nummer 2 på raken, sen få magsjuka på det också.
Eftersom hon mår illa kan hon inte ta medicinen idag, så jag hoppas VERKLIGEN att hon inte insjuknar i halsfluss igen nu bara därför!!!
Som om inte det räckte så var det idag som Estelle skulle uppträda i "Småstjärnorna" i skolan tillsammans med sin nya bästis. Typiskt! Hon har ju velat det i flera år men aldrig vågat innan.... Imorse när hon var så skakig sa hon "mamma, igår var jag ju jättepirrig för Småstjärnorna, men det här är nog inte det"...
Gulle henne  =)

Nu är det dags för läsning. "Perspectives on learning". Ganska lättläst. Sen är det bara 6 böcker kvar på den här delkursen =D
Det blir till att läsa så mycket som möjligt på Mallorca + på flyget.

Kram / E.




RSS 2.0