Bara en sak...

2009-03-26 @ 20:39:47
... Marcs benmärgsprov visade att ALLT ÄR BRA!!

/ glad E.

Trötter...

2009-03-24 @ 08:59:56
Jag satt uppe o gluttade på tv för länge igår... men jag var inte sömnig då. Nu däremot är jag det.
Här snöar det och är kallt igen  =)  Alla andra klagar över att våren "försvann" men jag kan inte hålla med! Vi bor i Sverige och det är mars. Det kan väl inte vara så förvånande att det är snö? Jag menar, det är ju inte april än, och alla vet ju hur aprilväder kan vara, hehe  ;)

Våren kommer, var lugn!

Vi blev ju klara med grupparbetet i fredags, så sedan dess har jag varit ledig från skolarbete. I lördags hälsade vi på moster, som sagt. Hon bjöd på lunch och sen gick vi på promenad till Ulvsunda slott, fikade på bryggan och lekte i lekparken på vägen hem. Sen vankades det våfflor  =)
I söndags styrde vi kosan hem till mamsen och firade Krister. Där fick vi också god lunch och våfflor! Sånt kan man vänja sig vid. Två av Kristers barnbarn var där, lille Aron och lilla Nina. Nina är bara 3 månader och Isidor sa "mamma, hon är så fin, så fin, så fin, så fin... o mamma du är också så fin..." Sen sa han "åh, mamma, hon är sötare än oss allihop!"
Han är så gullig!

Nu ska jag läsa den labrapport som vi ska opponera på. Jag ska nog gå igenom vår rapport en gång till också.

Ha en bra dag!
/ E.


Grupparbete, grupparbete, grupparbete...

2009-03-19 @ 18:34:45
Vi läser om relationsprofiler som handlar om olika typer av beroende (destruktivt beroende, destruktivt avståndstagande och hälsosamt beroende). Vi skulle välja en personlighetsegenskap som kanske kunde ha ett samband med någon av dessa.  Vi valde att testa sambandet mellan relationsprofilerna och egenskapen välorganiserad.
Jag kan härmed meddela att det faktum att du är välorganiserad eller inte har absolut ingenting att göra med vilken relationsprofil du "hör till", hahahahaha!
Därför är vår rapport full med diskussioner om varför det blir så här, och hur pass intressant det här är. Vi har antagligen inte lyckats fånga begreppet välorganiserad i våra enkät-påståenden heller.
Jaja.

Men summan av kardemumman blir att det är väldigt energikrävande att skriva resultat och diskussion så att man känner sig nöjd. Idag har vi mailat det vi skrivit hittills till handledaren och jag hoppas att vi kan få ett givande handledningstillfälle imorrn! Vi hoppas kunna skriva klart imorrn ju...

Imorrn är barnen och Magnus lediga. Det är studiedag i skolan och vi fick inte reda på att fritids var öppet förrän Magnus redan tagit ledigt, så då fick det vara så  =)
På lördag bär det av till Stockholm för att hälsa på moster och på söndag ska vi till mamsen och fira Krister.

Nu ska jag försöka nysta lite mera i vår rapport...

Jag måste lägga in nedanstående snygga bilder från vår långpromenad i söndags. Då var det vinter, men nu börjar våren nå ända till Tobo!
(Bild 3: Rekord!! Endast ett öga öppet på kortet!!. Bild 6: Vår fikaplats i solen (tom. hunden klättrade upp) Bild 8: Estelle gör såna här saker, dvs gör blommor av vantar o sittunderlag på tork.)

           


KRAM!
/ E,

Isidors sköna citat

2009-03-17 @ 21:11:00
Han säger så himla mycket roligt nu  =)

I förrgår kom han gående i hallen med sin fleecefilt över sig. Magnus gick förbi och sa "hej, Isidor". Isidor kastade snabbt av sig filten och stirrade förvånat på Magnus. "Hur visste du att det var jag?!?" utbrast han sen.
(Jag, Magnus och storasyskonen tyckte det var jätteroligt.)
Igår kom Isidor fram till mig och sa "jag vet varför pappa visste att det var jag. Han kände igen filten, att det är min filt."
Hahahahahaha!! Han är så störtskön  =)

Nedan vår riddare på sin ädle springare, en nöjd Isidor på pappas axlar, en pyjamasfrukost i sommarstugan och sist (men inte minst) semla med rosa grädde och varm oboý (också med rosa grädde).

     

Konstig känsla

2009-03-17 @ 08:42:58
Mitt i en delkurs, men tentan är redan skriven, ett grupparbete är klart och det som är kvar nu är det andra grupparbetet. Vi ska skriva en rapport utifrån ca 50 enkäter. Det blir alltså datainmatning idag, sen analys, resultatskrivning och så vidare. Visst, det tar sin lilla tid, men jag kan säga att det kändes minst sagt ovant att komma hem igår och inte ha något att läsa! När jag kommit hem senaste dagarna så har jag tänkt "vad ska jag göra nu" och det har jag inte tänkt på väldigt länge.
Annars gäller att så fort man har en stund över så läser man.
Skumt.

Idag har jag träningsvärk  =)
Jag gillar att ha träningsvärk, för då känns det att man gjort något bra. Nu måste jag se till att ta mig tid att träna 2 ggr i veckan! Det känns inte bra i kroppen annars. Jag märker ju också att jag får ont på mina "vanliga ställen" när jag inte tränar.
Vänster sida i korsryggen ("låser sig" på ett ställe där) och höger sida i nacken, ner mot skulderbladet (ett ställe där också som "låser sig"). Men tränar jag så är det bättre  =)
Mycket roligare att träna när mamsen är med dock  ;)

Jag har fortfarande inte fått besked från Forsmark om sommarjobb. Eller ja, indirekt ryktesvägen har jag hört att de säger att "i sommar kommer Erika och jobbar", men jag har inte hört nåt från chefen, trots påminnelser.
Så igår sökte jag sommarkurser i alla fall. Vi får se vad det blir i slutänden.

Nu ska jag gå och duscha o packa ihop dator och enkätbok (inte samtidigt) för att bege mig till psykologiska institutionen.

Ha en bra dag allihop  =)

Kram
/ E.

PS. Tentan gick ok (fast jag har inte fått resultatet).

Snö snö snö, ge mig tö tö tö

2009-03-11 @ 08:54:52
Nä, men så länge det är minusgrader gör det mig absolut inte något att det snöar  =)
Faktiskt.
Nu är det så där supermycket snö igen så att trädens grenar är jättetunga och allt är vitt! Det har snöat i två dagar nu. När man åker bil är det svårt att se var vägen är  =)

Igår var Estelle o Isidor ute och röjde i snön och åkte snowracer i backen. De hade jättekul och ville aldrig gå in. När det började bli mörkt var de tvungna, sa deras taskiga mamma  ;)
De jublade imorse (också) när de såg att det fortfarande snöar! De inser väl att det är antagligen sista stora snövädret denna vinter.

Idag är dagen innan tenta. Då är det inombords stress hela dagen medan jag går igenom allt en gång till. Sen i eftermiddag kommer jag antagligen göra som vanligt, att jag lägger undan pluggandet nån gång vid 16-tiden när jag känner att jag är "mätt". Då brukar jag liksom känna att det räcker. Att nu blir det inte bättre än så här.
Första tentan satt jag till sent kvällen innan också, men det som jag tragglar med sista kvällen fastnar inte ändå. Det är bättre då att släppa allt, så man är pigg nästa morgon.

(Vad jag babblar!)

Januari börjar året, februari kommer näst. Mars april har knopp i håret... nä, vänta nu. Ingen vår här i alla fall...
Mateo förklarade det hela med att det är stoooora vita knoppar som ser ut som snöbollar förstår du, lilla mamma.
Jahaaa! Dååå förstår jag.

Nä, om man skulla ta o bita tag i personlighetspsykologin en stund till nu då.

Ha en bra dag  =)

/ E.

Trögt!

2009-03-09 @ 22:49:20
Tenta på torsdag.

Jag förstår inte vad det är med mig. Det går så himla trögt att läsa just nu. Jag läser o läser o läser men kommer ingenvart känns det som. Det känns som att jag behöver en paus. Men det löser sig väl. Det brukar göra det.

En sak är säker, jag ser väldigt mycket fram emot att åka till Palma i maj!  =)
Då ska jag försöka koppla av.

I helgen var vi på Lillängen och myste  =)
Jag läste medan de andra åkte skidor / grävde snögrotta. När jag gick ut och släckte / stängde ladan i lördags kväll insåg jag att jag inte varit utanför dörren sen vi kom på fredagen, förutom när jag försåg skidåkarna med vatten.
Telefonen är trasig där igen... men inte hos oss den här gången. Ingen av oss som fällt ett träd på ledningen denna gång, haha!
TV´n funkar inte heller, eller rättare sagt mottagningen. Vi hade 4-an och 6-an, men vi ville se melodifestivalen så dessa två kanaler hade vi inte så stor nytta av då.

Nu ska jag titta lite mer på personlighetspsykologin innan jag ska sova.

Godnatt
 /E.



Detta är ett snömonster med klor och två näsor (den vita i mitten).
I dagsläget är den lite hängig och näsorna har sjunkit lite längre ner, men den är ändå
i gott skick med tanke på att den stått sen 25/1!

Tenta tillbax

2009-03-03 @ 19:48:43
Idag fick jag tentan tillbaka och det blev vg på både psykologidelen och statistikdelen  =)
Det trodde jag inte, med tanke på de konstiga formuleringarna på statistikdelen och de konstiga flervalsfrågorna på psykologin.
Men ingen är gladare än jag!

Igår blev jag tävlingssamordnare i Tierps judo.
Det ska bli kul och spännande, men samtidigt mycket att hålla reda på  :)

Den här delkursen är rätt rörig tycker jag. En tenta, ett PM om ett fall, en laboration/grupparbete.
Ingen panik, allting på en gång, haha!
Men jag har bra grupper denna gången också.

Vilket påminner mig om att jag måste maila Ingela nu!

Vi hörs!

Kram
/ E.

Lååång helg

2009-03-02 @ 14:27:45
I fredags var jag och Isidor på Pelle Svanslös hus med Jenny och Wilma. Jättemysigt var det, men jag hade jäsp-sjukan eller nåt. Jättetrött... När vi kom hem så hämtade vi Mateo och åkte hemåt. Estelle var på disco med bästisen Isabell.
När Magnus och Olivia kom hem så styrde vi kosan till Askfall för att laga en massa lasagne till lördagens galamiddag. Det blev fyra smaskiga lasagner. Estelle sov kvar där, med lite problem... katten ville sova på hennes kudde och gosiga Gucci (deras collie) slickade henne i ansiktet när hon sov  =)

Klockan 9 på lördag morgon skjutsade Magnus Mateo till Örbyhus. Mateo åkte sen med Isaks familj till judotävling på Uppsala judoklubb. Det var en tävling i Upplandsserien. Snälla mormor var där och hejade på honom. Han gick två matcher, full tid, och förlorade på "golden score"... Otur! Han fick massor av beröm sen av de som sett hans matcher.
Själv sa han "Jag är nöjd, man kan ju inte vinna alltid".
Men lite otur hade han allt  =)

Lördag förmiddag var så där lagom slapp och skön som det kan vara i lugnet före stormen. Klockan 14 körde jag ner till Folkets hus för att möta de andra föräldrarna som skulle hjälpa till med 3-4:ans galamiddag.
Det gjordes snittar, fixades sallad, möblerades, dukades, pyntades, värmdes lasagne osv.
Estelle, Isabell, Olivia, Rasmus och senare även Mateo hjälpte till att göra lokalen jättefin!

Alla verkade ha roligt och vara nöjda. Jag var lite orolig innan att tre timmar skulle bli för långt, men när föräldrarna kom för att hämta sina barn så ville de vara kvar  =)

Nu ska jag läsa vidare!

Kram
/ E.




RSS 2.0