E ♥ Tradera

2009-04-20 @ 10:09:09
Vad gjorde man utan tradera? Tja, hade trist kanske, hehe.
Jag är inte alltid så aktiv med traderandet direkt, men ibland lägger jag ut ett gäng annonser.
Nu har jag bl.a. några par jeans ligger ute. Ett av paren köpte jag på Vero moda för typ 7 år sen, eller så. Då kostade de 400. Nu är budandet i full gång. Högsta budet just nu är på 410 spänn! Det är ju bra att man kan använda jeansen först i 7 år och sen sälja dem för mer än man betalade, hehe!   =)
Många fynd kan man göra också. Men det gäller att bestämma sig från början hur mycket man tycker att varan är värd
(+ fraktkostnad), för annars är det nog lätt att man dras med i "tävlingen" om att vinna auktionen, som jag tror är fallet med mina jeans  ;)

Då älskar jag tradera, bra förtjänst för inget jobb, istället för att alltid lägga kläderna i UFF-lådorna.

/ E.

Första terminen...

2009-04-17 @ 14:32:26
kändes allt väldigt nytt. Man funderade mycket på skillnaden mellan att vara vuxenstudent med barn, hus, pendling osv versus komma direkt från gymnasiet.
Andra terminen funderades det istället på vad ska jag satsa på, vilken inriktning, vad ska detta leda till, hur kan jag använda detta i arbetslivet...
Tredje terminen (nu) har sättet att tänka om allt möjligt förändrats. Ser tillvaron ur ett annat perspektiv. Omvärderar vad jag vill göra med min tid. Gör saker som jag mår bra av  =)

KAN det möjligen ha något med ämnena att göra?
Termin ett var det sociologi, termin 2 var det pedagogik, termin 3 är det psykologi...

Tjoflöjt!
Vi hörs!
(Nu startar helgen, med hämtning/skjutsning överallt som vanligt, ridning (ikväll), judotävling (imorrn) osv.)

/ E.


Snart hälsar jag på min bror  =)


Blöt tax och matte =/

2009-04-16 @ 10:36:07
Det snöar i Tobo...
Jag skjutsade barnen till skola och dagis, parkerade bilen vid stationen i Örbyhus och gick med hunden hem. Det är nog ca 8 km hem därifrån och jag blev ganska blöt av snön som föll. Men det ligger inte kvar på marken i alla fall, det är bra  =)
(Sen går jag till tåget här i Tobo. Att jag har bilen i Örbyhus är ju för att jag hämtar de stora monstren där när jag kommer hem från stan.)

Jätteskönt att starta dagen med en lång rask promenad. Annars är det ju på kvällen jag brukar gå.

Snart, snart ska vi till Mallis!

Påsken var solig och skön  =)
Vi var hos Magnus föräldrar på lördagen. Åt gott och mycket och letade ägg. Vi gick en promenad i solskenet också. Jag visade barnen "kullarna" och annat där jag lekte när jag växte upp. På kvällen åkte vi till mamsen. Vi sov där och spenderade hela söndagen där också. Hur mysigt som helst  =)
Mamsen åkte till Palma i måndags morse. Skönt för henne. Hoppas det är varmt där.

Nu ska jag gå och duscha, läsa, äta lunch och åka till föreläsningen. Inte allt på en gång, men i den ordningen, hehe!

Kram till alla!

/ E.

Förkylt...

2009-04-08 @ 12:09:55
... och allergiskt.

Denna vecka är det påsklov för barnen. Jag har inte ledigt, men det är skönt att kunna sova lite längre på morgonen och vara uppe lite längre istället  =)
Barnen var hos mamsen igår när jag hade föreläsning. Imorgon är det samma sak igen.
Den här kursen är lite annorlunda i det att läraren inte så mycket pratar om det som står i boken utan mera vill få oss att analysera utifrån oss själva med övningar och rollspel. Det är intressant.

I helgen gjorde jag en massa kul saker som gjorde att allt känns roligare  =)
I fredags kom Isabell till oss och sov över. På lördag fm åkte jag, Estelle och Isabell till Lurbo och jag hjälpte Jossan att lasta häst. Sen bar det av mot Jälla och hennes/Acontos första gemensamma tävling (dressyr). Det var lagtävling och individuell bedömning. För laget gick det inget vidare, men Jossan/Aconto kom på sjätte plats (av 39), så det blev placering! Jättekul, speciellt med tanke på att vi inte var helt övertygade innan om att hon ens skulle kunna sitta upp... Han är ung och oerfaren och kan få sina spratt-anfall. I lördags skötte han sig exemplariskt! Han var relativt lugn hela långa dagen och det var inte ett uns av rädsla. Bara lite pirr och positiv stress.
Det kommer att bli så bra det där, och det är Jossan verkligen värd nu!

Så efter en lång dag fylld av hästar, sol, snälla glada barn, goda vänner och tävling så åkte vi hemåt  =)

Söndagen fyllde vi med loppis på Fyris park. Hela familjen hjälpte till och vi blev av med en massa saker som vi bara haft liggandes i förrådet och garaget. Skönt!
När loppisen var slut var det ridskola för Estelle och mig vilket alltid är lika kul. I söndags red de utomhus för första gången. De fick rida i sommarhagen över stock och sten, backe upp och backe ner. Estelle tyckte det var jätteroligt!

Oj, nu måste jag gå och prata med mina söner, som låter smått irriterade på varandra.

Vi hörs!
/ E.





Trött som ett ägg...

2009-04-02 @ 12:26:01
Igår var det PVD (Personalvetarnas dag) i Universitetshuset med en massa mingel, montrar, workshops, intressanta föreläsningar osv. Jag vann ett "förändringsspel" från Kitlab  =)
Förra året vann jag en dvd om ledarskap.

Idag är jag hemma med Isidor (han är förkyld). Jag är så himla trött idag. Först var det en lång dag igår, med PVD, föräldrafika/hämtning på fritids, hämta Mateo, handla, judo osv. Sen blev jag sittande vid dumburken lite för länge.

Isidor har verkligen massor av frågor om allt hela tiden. Jag kan förstå att jag lärde mig så bra engelska när vi bodde i USA. Jag var ju i den kunskapstörstande informationsslukande åldern som Isidor är i nu...

Nu längtar jag verkligen tills jag och Magnus åker till Palma! Det har ju blivit vår till och med i Tobo nu, så man känner att snart, snart är det dags  =) 
Snart är det ju valborg också! Ni som aldrig varit i Uppsala på valborg borde ta chansen! Det finns inget liknande. Fest i hela stan! Förra året var vi hemma. Vi var på väg till Uppsala för att kolla på forsränningen, men ett barn fick magsjuka, så då blev det till att kolla forsränning på datorn istället... Vi hoppas på bättre tur i år.

Nu ska jag läsa ett tag. Kanske ute i solen till och med, det börjar klarna nu!

Ha en bra en.

Kram
/ E.




RSS 2.0