Judotävling Folkhem cup

2009-02-25 @ 08:56:51
Mateo tävlade i Täby i helgen, och vi åkte alla med för att heja  =)
Tierps judo låter mest... utan tvekan!
Mateo kämpade hårt (som vanligt) och kom på tredje plats poängmässigt. Han vann sin match med Waza-ari (7p). I U11 och U13-klasserna fick en person guldmedalj och resten silver, så han fick en silvermedalj med sig hem.
Killen som vann var jätteduktig och vann alla sina matcher med Ippon (10p).
Benjamin ägde sin klass och vann också alla sina matcher på Ippon  =)

Mateos näsa krockade med Olivers knä i deras match, men efter en "breather" körde Mateo
vidare ändå och vann matchen  =)

Judoka

Mateo in action mot klass-vinnaren + prisutdelning med Mateo, Oliver och Wille.

/ E.

Marc är hemma!!

2009-02-24 @ 22:47:34
Igår fick han komma hem  =)  så nu är det full fart på Estudi General 4 igen!
Kanske kanske kan jag träffa dem ganska snart... beror lite på. Jag återkommer i den frågan.

Personlighetspsykologi är det som gäller nu en stund. Intressant, men också ansträngande på ett sätt att hålla på och gräva i allt så här  =)

Estelle går i skolan igen från och med igår. Hon har inte samma röst som hon hade innan operationen! Den är liksom ljusare och klarare på något sätt. Coolt också vilken skillnad det är på hennes sömn förr och nu! Hon sover tyst (som sagt) och utan att vända, vrida, snarka och hålla på hela nätterna  =)  Underbart är det!
Det känns så bra att det är klart och över.

Kort inlägg blir det idag (fast det var länge sen), men jag är trött som ett ägg...

Hoppas ni ätit semlor idag, det har jag  =)

Kram
/ E.

PS. Mamma, du är bäst, som vanligt  ;)
Hör av mig imorrn...

Igår...

2009-02-17 @ 20:50:32
... var det statistikföreläsning och statistiklaboration på schemat. Tänka sig att jag, Sussie och Jenny var i samma grupp. Skönt tycker jag, att vara i samma grupp som de man känner och funkar bra med   =)
Vi jobbade i datasalen (totalt kaos där, förresten) och mailade in excel-filen till läraren direkt. Idag fick vi tillbaka den med beröm.
Då blev jag glad!
Idag var det föreläsning igen. Sista inför tentan. Lite klokare blev jag nog. Kanske.
Sen gick jag, Lina och Sussie och lunchade på Max innan de skulle ta tåget.
Sen har jag suttit från strax efter 12 till 18 i ett litet tyst läsrum på stadsbiblioteket och malt psykologi  =)
Men nu är jag slut i mitt huvud, så nu ska jag sova. Bättre att fortsätta med ett "färskt" huvud imorrn.

Lite bökigt att jag måste åka iväg bara, för hela familjen är ju hemma.
Estelle operad = vila, Isidor influensan, Mateo sportlov och Magnus hemma med dem.

Vet inte vart jag ska imorrn bara, kanske bibblan i Tierp funkar, så slipper jag åka till Uppsala i alla fall.

Imorse ringde min väckarklocka 05.45. När jag stängde av den och satte mig upp så slog Estelle upp ögonen och mumlade "Mamma, jag älskar dig. Jag vill ha min dörr öppen när du går upp."
Hon är så gullig!

Godnatt!
/ E.

Den pedagogiska 10-åringen...

2009-02-15 @ 18:08:24
säger till sin lillebror "Nu får du gå ut från mitt rum, för jag ska spela Sagan om ringen-spelet på Gamecube och du får inte titta på när jag spelar det. Det vet du".
4-åringen; "Men då kan du spela nånting annat, för jag vill titta på när du spelar!"
10-åringen går ut till köket, där mamman sitter och läser statistik-bok. Han säger "mamma, får jag låna ägg-klockan?"
Mamman ser frågande ut och säger "Javisst..."
10-åringen går tillbaka till sitt rum med äggklockan och säger; "Isidor, vi gör så här. Vi sätter ägg-klockan på 15 minuter, och när den ringer så byter jag spel. Ok?"
4-åringen skiner upp och utbrister; "Ja, SÅ gör vi!"

Just nu står Isidor i hallen och väntar, nöjd för att hans idol storebror lyssnar på vad han vill och tar honom på allvar  =)

/ E.



Cool morsa, eller?

2009-02-13 @ 11:07:40
Igår kväll fick jag höra att en av mina barns kompisar tycker att jag är cool  =)  På vägen hem i bilen så sa jag till Mateo att oftast tycker man i den åldern att sina egna föräldrar är pinsamma och att andras är mycket häftigare i jämförelse. Sen sa jag att "ja, jag skulle då aldrig byta min mamma mot nåt i hela världen"  ;)
Då kom Mateo med världens bästa svar. "Inte jag heller, bara mot en macka", och så tittade han på mig så där pillemariskt som bara han kan med världens flin på läpparna, hahaha  ♥

Idag läser jag (nähä?) och Estelle kollar på Fem myror är fler än fyra elefanter. Idag äter hon päronsplitt i alla fall  =)
Olivia kommer inte i helgen. Hon har legat med influensan i veckan med 40 graders feber och så. Imorgon alla ♥-ns dag. Vi får mysa här hemma helt enkelt. Barnvakten är i Palma  =)  och vi vill inte lämna Brellan heller för den delen.

Fredagen den 13:e idag. Ta det lugnt allihop.

En vecka till tentan.

Förresten gick förra tentan bra. Det var ju multiple choice på den, så jag visste inte riktigt hur det gått, men det blev VG.

Ha en bra dag och en härlig alla ♥-ans dag allihop!

Jessika; ha kul på Stureplan imorrn, din jet-setare, hehe  =)


Jag lägger in ett par bilder på Estelles "mat" just nu. Mosad avocado, smoothie och yoghurt...

Kram
/ E.

Mosad yoghurtSmoothieYoghurt

Gaaah!

2009-02-12 @ 13:24:20
Men det var ju fasiken vad trögt det ska gå att läsa psykologi när lilla pluttan ligger och har ont  =(
/ E.

Pluttan ont idag

2009-02-09 @ 09:12:53
Nu är "vardagen" tillbaka, men lite modifierad... Estelle är förpassad till sängen och vila. Den här veckan är det jag som är hemma, nästa vecka är Magnus hemma med henne. Så imorse väckte jag Mateo och Isidor som vanligt och gav dem frukost. Kvart över sju väckte jag Estelle för att hon skulle hinna vakna till och ta smärtstillande innan jag åkte. Halv åtta åkte jag för att skjutsa Mateo till skolbussen och Isidor till dagis. Jag var bara borta en kvart, men det kändes inte så kul att lämna lillsnorpan när hon hade ont  =(

Nu sitter jag i hennes rum och skriver, ska läsa ikapp en del idag.

Trixa vaktar Estelle hela tiden. I lördags när vi kom hem från sjukan så satt hon på Estelles tröskel och tittade in hela tiden. Hon kände att lillmatte är "trasig" och visste inte om hon fick gå in. Nu sitter hon nedanför sängen och tittar på Estelle och ser olycklig ut, lilla stumpan  =)

Idag har Marc en "paus" mellan hemska cellgifterna som avslutades igår och transplantationen som sker imorgon. Tobias sa en klok sak häromdagen (jo, faktiskt!!). Han sa nåt i stil med att nog för att cellgiftsbehandling är jättehemskt, men ändå helt klart bättre än leukemi. Helt rätt! Så självklart, men ändå tänkvärt.

Japp, åter till näringen. Nu blir det läsa för hela slanten hela veckan.

Ha en bra en!

Kram
/ E.

1 år!!

2009-02-08 @ 12:02:23
Idag är det ett år sen jag slutade röka  =)

Att det lyckades var att att jag var så motiverad att det inte fanns något alternativ. I den stunden när jag tagit sista blosset så skrev jag upp alla de skäl jag hade till att sluta, så att om jag behövde en extra motivationskick så kunde jag titta på den listan (vilken är rätt lång). Stödet från familj och andra har självklart varit jätteviktigt också!

Mamsen fyller 65 år idag!
GRATTIS MAMMA
du är bäst ♥





Hemma igen...

2009-02-07 @ 17:44:23
De tog bort hela halsmandlarna (de brukar tydligen bara ta bort en bit av dem med laser annars) och de tog även bort polypen bakom näsan som också var väldigt förstorad. Kirurgen tittade på mig och sa att hennes tonsiller var VÄLDIGT stora och väldigt ärrade, så att det var svårt att få loss dem. Uäck! Han sa att han inte sett så stora halsmandlar på en sån liten tjej, utan snarare på en tonåring som varit mycket sjuk. Citat "det syntes att dina halsmandlar varit med om mycket".

Men allt gick i alla fall bra, så nu är det som gäller att hon inte får anstränga sig det minsta för att inte riskera blödningar.

Hon har ätit en Piggelin-glass och druckit saftsoppa och vatten sen vi kom hem. Nu sover hon lugnt, lilla stumpan.

Igår mådde hon väldigt illa, men idag är det bättre.

Alla på sjukhuset har sagt att hon är så himla tapper och modig, en stark tjej.
Typiskt Estelle  ♥

Hon fick en present av sköterskorna på avdelningen för att hon var så duktig. Ett presentkort på H&M = Estelle jätterörd och glad.

Så nu sitter jag och lyssnar på hennes nya sov-ljud = tyst!
Redan inatt så märkte jag hur hon andades genom näsan utan att snarka eller låta som om hon inte fick luft. Då ska man ha i tankarna att hon är nyopererad både i hals och bakom näsan, och är därför svullen, men alltså inte lika trångt ändå som hon haft i friskt tillstånd innan  =)

Nu ska jag packa upp sjukhuspackningen.

Kram
/ E.

Hälsning från sjukhuset

2009-02-05 @ 20:10:14
Nu sitter jag och Estelle på hennes sjukhusrum och kollar på film, kvällsfikar, och myser. Hon är rätt lugn, men ibland tar nerverna överhanden och hon kryper ner under täcket och säger att hon vill åka hem. Hon är en tapper liten tjej, hoppas bara att hon inte får så ont efter operationen.
Mamsen var hit idag och hälsade på. Semlor hade hon med sig + en fleecetröja åt mig, för jag frös. Den här delen av sjukhuset är inte den modernaste på Ackis direkt, och det är lite kallt faktiskt.
Estelles rum har jättebra utsikt över slottet och domkyrkan  =)  och går man till lekrummet bredvid så ser man Studenternas IP där en drös barn åkte skridskor idag.

Nu ska vi mysa vidare med vårt fika och annat gott. Klockan 8 imorgon bitti kör de ner henne till operation, så efter det blir det inte så mycket äta direkt, på några dagar skulle jag tro. Det blir väl mest glass och soppa i början  =/

Kram
/ E.




Modeller för en dag =)

2009-02-03 @ 21:39:10
Idag har vi varit i Stockholm på The Studio och blivit sminkade, stylade, fotade, fotade och fotade... Hur kul som helst var det, men det tog tid! Nästan 5 timmar var vi där. 260 bilder blev det sammanlagt, och av dessa valde vi ut 45 som följde med hem på en cd-skiva. Det svåraste var att välja bilder, det var liksom inga som var dåliga direkt. Fotografen var verkligen proffsig och coachade/lockade fram det bästa i oss  =)
Här är ett smakprov av resultatet ↓







RSS 2.0