Tjena hejsan

2009-01-30 @ 10:50:47
Idag läser jag och Trixa sover på soffan  =)
Mateo och Estelle är i skolan och Isidor är på dagis.
Magnus jobbar fram till 13, sen har han möte i eftermiddag. Ikväll ska han ut och käka/bowla med jobbet.
Jag tänkte att jag och barnen ska ha en myskväll med film och en massa gott. Får se om jag lyckas hålla mig vaken tills Magnus kommer med tåget eller om jag somnar på soffan, haha!
Det vore ju inte så schysst eftersom jag ska hämta honom på stationen  ;)

Imorrn ska Estelles underbara fröken bjuda hem hela klassen till sig... igen. Hon bor precis vid sjökanten, så det blir skoteråkning, skridskor, spark, pulka, korvgrillning osv för hela slanten  =)
Mys!

Min lille vovsing har låtit lite konstig senaste dagarna. Hon rosslar liksom lite när hon andas vid vila. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det inte är symtomen som börjar komma... Hon har ju hjärtklaffsdegeneration och i och med detta så får de eventually bla. vatten i lungorna vilket resulterar i hosta osv.
Så det är lite att man går och är rädd för att symtomen ska komma  =(
Men det är kanske inte det, men man blir ju orolig.

Marc har nu fått en ny ven kateter. Vad jag förstått så är det en Central Dialys Kateter (CDK). Han har också fått medicin som gör att stamcellerna går ut i blodet. Efter det har han genomgått en procedur (två dagar) där de "plockade ut" stamceller ur hans blod. Nu är han hemma några dagar och busar/stångas med brorsan  =)  På söndag startas en sista äckelpäcklig jättepyton bläig cellgiftsbehandling för att bryta ner hans benmärg. När det är gjort "stoppar de in" de friska stamceller de plockat ut. = a.k.a. benmärgstransplantation.
Sen ska de också ge en strålbehandling av hans testiklar, eftersom dessa var svullna i början av sjukdomen.
Det är fantastiskt vad de kan göra alltså!!
Nu står vi alltså i början av en jättejobbig period för Marc och hans närmaste familj, och oss alla som älskar dem. Men förhoppningsvis, förhoppningsvis (man vågar inte riktigt tro det) så är det det sista på den här hemska sjukdomen!! Det jag önskar mest är att vi allihop kan sitta på Lillängen (eller annorstädes) i sommar och bara se tillbaka på den här tiden som en jobbig kamp som Marc vunnit.


Nu ska jag äta lite och sen läsa vidare. Jag tänkte börja i tid eftersom boken är på engelska och ämnet är nytt och intressant för mig (vilket gör att jag lätt grottar ner mig i texten).

Kram
/ E.

Jaha, det var det =)

2009-01-28 @ 22:46:48
Vi får väl se hur det går. Det känns bra, som att jag kan det jag ska kunna. Psykologiboken är bra, tycker jag (fast den är tjock, tung och på engelska...) Den har bra förklaringar och tydliga exempel. Mitt problem är att jag grottar ner mig för mycket i den, tycker det är sååå himla intressant! Men denna tenta täcker 7 kapitel = ca 400 sidor text, så det är inte tänkt att man ska grotta för mycket. Dessutom är det multiple choice-frågor, där ett alternativ av fyra är rätt. En kort tenta också, bara två timmar (jämfört med fyra-fem som vi brukar ha).

Det blir intressant i alla fall  =)

Efter tentan sopplunch på vg och sen tre timmars föreläsning på eftermiddagen. Snacka om att jag kommer att vara mosig i skallen imorrn kväll, haha!!

Sov gott alla balla   =)

Kram
/ E.

Nya frisyrer på mig och Brellan



Yeeeey!!!

2009-01-28 @ 13:17:38
Fiiii fan vettu! Fick 53p på tentan (VG,A) och 2 bonuspoäng på labrapporten på sista delkursen i pedagogiken  =0)
Det betyder att jag får VG på hela terminen!! Jihoooo!
Så nu har jag en high på det heeela långa dagen, fast jag tentapluggar till psykologitentan som är imorrn... känns lite mysko.

Ha en härlig dag allihop!
Nu ska jag läsa vidare.

Kram
/ E.

Tre generationers makeover =0)

2009-01-24 @ 23:25:19
Jag, Mateo, Estelle och mamsen ska till Stockholm och The studio  =0)
Det ska bli såå kul! En tanke slog mig, vi kunde ju åka till moster innan. Vi ska inte dit förrän mitt på dan så det passar ju.
Då blir hon glad.

Haha, sitter och kollar på Tango & Cash, den är kul.

Emma, jag läser din blogg. Gör det ni andra också, om ni vill läsa om en härlig tjejs äventyr i Johannesburg. mytrip.blogg.se
Du är så himla tuff som gör det här, och du kommer att få erfarenheter som du
bär med dig hela livet och bli starkare som person.
Heja du!

Nu ska jag rasta hunden och sen kolla på TV i sovrummet istället. Slött.

Marc, lille plutt, sov gott och hälsa Pingu och Pocoyo  =)

Kram
/E.

Hungrig som en räserbil...

2009-01-22 @ 17:00:21
Hej.
Jag måste bara tala om vilket styrkeord Isidor använder.
Han kom in till mig i köket när jag lagade mat och sa "men mamma, jag är ju hungrig som en räserbil, jag måste få nåt o äta nu!"

Bra sagt  =)

Jo, influensan har anlänt...

2009-01-21 @ 18:17:00
Isidor har varit febrig och förkyld i ett par dagar och idag när jag skulle fika med mamma i stan så ringde Magnus och sa att han mådde pyton och undrade när jag skulle komma hem = jag lämnade mamma att fika själv  =(  och åkte hem istället. På vägen hem började jag frysa och fick ont i kroppen... Så nu är det bara att se till att bli friska allihopa innan Brellans operation.

Idag ringde de från The studio i Stockholm!
Jag och fyra vänner ska få vara modeller för en dag  =0)
Det blir några timmar av hårstyling, makeup och fotografering. 60 bilder ungefär, per person!
Jag raggar med mig Estelle och mamsen, men ska även försöka få med mig Mateo. Det ska bli jättekul!
Så nu har jag ringt och beställt tid hos frissan också. Jag måste ju fixa håret innan, annars skulle jag ångra det.

Annars har jag en egen hårstylist här hemma. Estelle brukar fixa och greja med mitt hår, det är så himla mysigt   =)
Här nedan kan ni se dagens resultat.
(Även en bild på en liten Isidor med nackspärr och mammas vetekudde om halsen... glad ändå.)

Ha en bra kväll, så ska jag läsa lite i min stora tjocka psychology-bok  ;)


Självförtroende → bångstyrighet → besserwisser = små skillnader?

2009-01-19 @ 16:22:07
Ja... man kan bli gaaaalen på en 10-åring som vet bäst, oavsett vad saken gäller. Nu var det att han kan engelska bättre än sina föräldrar, och att berg visst heter mount, inte mountain... Han kan hålla på sin ståndpunkt till förbannelse, fast jag och Magnus säger att "nej, mountain heter det. Mount Everest är ett namn på ETT berg".
Sen nästa sekund är han jätteliten och vill bara vara kramig hela dagen... Berg och dal-bana kallas det. Både för honom och för oss, hela tiden. Puh  =/

Det måste vara MINST lika svårt att vara 10 år som det är att tas med en som är 10 år ibland...
Sen att man inte är liten och inte är stor gör ju inte saken bättre.

Kram
/ E.

Sätter kurs mot psykologen →

2009-01-18 @ 19:49:50
Imorrn börjar vårterminen. Psykologi blir det.
Men det är imorrn det  =0)

Jag måste berätta vad som hänt i helgen. Inte en stor grej för mänskligheten kanske, men en stor grej för mig.
I fredags fick jag ett sms från min brorsa där han frågade om vi skulle göra nåt kul i helgen. Fast jag såg inte smset förrän han ringde och ifrågasatte varför jag inte läser mina sms, haha!

Jo, för han var i Stockholm!
Han var på helgvisit i Sverige. Alicia hade ledsnat på hans tjat om att han längtade hit, så hon sa åt honom att göra nåt åt det istället. Så han åkte hit, träffade en massa nära och kära och åkte hem igen. Så har han stillat sitt behov för en stund  =)
Men... vi utnyttjade situationen för att utsätta mamma för lite av en kupp, haha! Hon visste inte heller att han skulle komma, så vi lurade i henne att vi behövde barnvakt på lördag eftermiddag. Hittade på världens lamaste anledning, men eftersom min mamma alltid ställer upp när jag säger att det är viktigt så kom hon. (Gulle henne.)

Det som gjorde det extra roligt var att mamsen sa att hon skulle ta tåget hit, så hon kom på samma tåg som Tobias, haha! Döm om hennes förvåning när han kom fram till henne på perongen och sade hej  =0)
("Det ser ut som min son, låter som min son, men han ska ju vara på Mallorca...")

Det var skönt att träffa honom en stund.

Nä, nu ska jag fixa i ordning till imorrn.

Kram
/ E.

Ser inget till höger... =/

2009-01-16 @ 11:50:31
Idag är nackspärren ett faktum, antagligen pga höjden på borden igår.
Prutt.

Idag är det -10 grader här och strålande solsken. Naturen glittrar, hur härligt som helst!
Det är så himla fint  =)
Mateo och Estelle har aktivitetsdag idag med pulka- (läs tefat-) åkning på förmiddagen. Jag skickade med dem varsin liten termos med varm choklad att värma sig med. I förrgår skickade Estelles fröken hem en lapp om att eftersom det inte finns någon snö så skulle de bara vara ute vid "kvarnan" ändå, men igår kom snön och idag kom kanonvädret!

Isidor och jag är hemma och myser idag, men nu ska vi åka och hämta Estelle. Mateo ska så klart hem till Isak, som vanligt, haha!

Ha en bra en.

Kram
/ E.


Yepp, klart ;)

2009-01-15 @ 18:35:02
Tentan tog 4,5 timmar att skriva och jag hade riktigt ont i armen sista timmen.
När jag kom till tentasalen fem i åtta så sa de att alla pedagogik-tentare som satt längst fram eller som inte satt sig ännu skulle gå och sätta sig i en annan sal, pga att de hade överbokat. Mig gör det inget, men vissa som hade suttit en stund blev rätt irriterade och det kan jag förstå.

Det som däremot störde mig var att det inte var någon tentasal som vi hamnade i utan en undervisningslokal med sämre belysning och lägre bord. Det gjorde att man satt och hukade över bordet och spände nacke och axlar.
Det är säkert ok om man skriver ett par timmar, men en 5-timmarstenta är ingen höjdare att skriva så.
Därför har jag ont i huvvet nu  =/

Jag skulle egentligen varit ute och firat (läs svirat) med Ann o co ikväll, men jag tog ett par Alvedon istället.

Nu ska vi äta renskavspanna med spagetti  =0)

Sen ska jag ligga på soffan och kolla på meningslös tv heeela kvällen tills jag blir sömnig. Imorrn ska jag och Isidor vara lediga och bara mysa hela dagen, sen kommer Olivia och är hos oss i helgen.

Idag slutade höstterminen och därmed också mitt första år på PA-programmet. Det känns konstigt att det redan gått ett år sen jag tog tjänstledigt från jobbet och lämnade min älsklings-Eva i sticket... Närå, hon klarar sig så bra så  =0).
Men jag saknar jobbet hur mycket som helst!

Nu på måndag börjar vårterminen med psykologi. Det blir intressant... också.

Nu ska jag äta!

Kram
/ E.


Tralala, tenta, vaddå, närdå??

2009-01-14 @ 21:15:20
Jag låtsas som ingenting jag, så kanske hjärnan vilar bättre, eller?
Nä, men i eftermiddags strax innan 16 lade jag ner tentapluggandet och sa till mig själv att "nu får det fan räcka"  =0)
Jag är nöjd nu.

Nu ska jag titta på lite meningslös TV-underhållning  =0)

Håll tummarna för mig imorrn klockan 8 och några timmar framåt!

Kram
/ E.

Tentaångest!

2009-01-13 @ 21:35:11
Nä, det går nog inte så bra den här gången...
Jag vet att jag brukar säga så ibland och det brukar gå bra ändå, men det är så mycket nu som man ska komma ihåg  =/
Jaja, det kanske känns bättre imorrn, nu är skallen full och trött, men jag är bara trött  ;)

Ska försöka gå och lägga mig i tid ikväll.

Kram
/ E.

zzzZZZZZzzzzzZZZZZzzzz... =(

2009-01-13 @ 14:56:01
Men... jag får inte vara sömnig nu... jag måste plugga ju!
Är det nån som har nåt bra tips på hur man håller sig vaken med en bok om utvärdering på engelska?

Nu prövar jag med att ta en paus och dricka kaffe med pepparkakor. Hoppas det funkar en stund!

Kram
/ E.

Sluttittat på guldbaggarna =0)

2009-01-12 @ 21:52:33
Åter till verkligheten  =0)
En liten stund till i alla fall...



Skridskoåkning när fullmånen lyste som starkast på Tappebosjön =0)

2009-01-12 @ 21:26:44

Nu är det dags... snart!

2009-01-12 @ 12:02:22
Nu kom posten.
Kallelse för Estelles operation!
Äntligen ska halsmandlarna bort  =0)
Den 5/2 ska hon läggas in för att opereras den 6/2. Hoppas de skriver ut barn på lördagar också, då, för läkaren sa att hon måste stanna till dagen efter... för att vi bor för långt bort + att hon är rödhårig. Tydligen är det vanligare med ökad blödningsbenägenhet då.
Hon ville att jag skulle vara med henne på sjukhuset. Självklart vill jag det.
Gäller bara att inte tuppa av då  =/

Lunchpaus slut.

/ E.

Nu blåser snön bort =(

2009-01-12 @ 10:03:55
Jag vill inte ha vår... Igår och inatt har det blåst så mycket så att jättemycket av snön har "torkat bort". Nu är det dassig gräsmatta istället. Det var ju så mysigt med kylan och snön. Man vänjer sig fort vid att kunna åka pulka och skridskor mm.
Jajja, det är långt kvar på vintern, det hinner bli kallt flera gånger om, hoppas jag  =)

Nu är kaffepausen slut, åter till utvärderingsböckerna  ;)

Ha en bra en!
/ E.


Snön hemma  =0)

Kolla vad fin den blev, min nya design!

2009-01-12 @ 07:05:09
Tack Sanna!
(sannasrum.blogg.se)

Snälla snälla Sanna har hjälpt mig med min design, visst blev den fin  =0)
Ha en bra dag, själv ska plugga.
Isidor sa "Det heter plugga, men man kan kalla det för att läsa också". ♥

Kram
/E.

Varmt....

2009-01-12 @ 01:08:52
Min man gillar att elda...♥

Tenta på torsdag. Hm... jag undrar hur det ska gå när inte min lyckomaskot åker med mig dit. Du vet vem du är! Det ska va så att jag sitter längst bak och du sitter framför mig i tentasalen, då går det som bäst  =0)
Och pluggandet sen då, det går inge bra när jag inte får diskutera kluriga grejor på telefon med en
galen Norrtäljebo heller  =/

Ja, jag får väl skriva omtenta när du skriver den helt enkelt.


Det stormar här ikväll.


Estelle hade ridlektion nr 2 i eftermiddags. Det var första gången de fick rida (förra gången vara bara info och rundtur). Hon var jätteduktig idag! De gör i ordning hästarna själva (med hjälp om det behövs). Estelle red en D-ponny, så hon behövde hjälp med både sadel och träns (hackamore). Hon nådde ju inte ens att knäppa remmarna  =0)
Sen fick de gå upp till ridhuset och då ledde vi hennes ponny tillsammans, eftersom han var lite nervig i blåsten. Hon tyckte att han var lite väl stor, men sen när hon satt och red så tyckte hon att han var alldeles lagom. Hm, ja, det är nog en av de minsta hästar hon ridit tror jag, haha!
Hon tyckte att det var bara en sak som var tråkig med ridskolan.
Det var att det är en hel vecka tills nästa gång hon får rida...

Nej, nu måste jag gå och sova så att jag har lite hjärnkapacitet kvar till pluggandet imorrn  =0)

Kram och godnatt!
/ E:



Nerförsbacke, med vissa gupp

2009-01-07 @ 19:41:49
Nu ser det rätt bra ut, Marcs behandling har fungerat så som vi hoppades!
Efter två tuffa cellgiftbehandlingar och två "lättare" (låter fel när man säger lätt och gift i samma mening...) så är det "bara" strålning och benmärgstransplantation kvar. Bara... det är inga små gupp i nerförsbacken, men det är bara att hålla i sig och hålla sig på fötter, lille Marcolainen... Vi hjälper dig!

Tänk om vi bodde nära, då skulle jag vara på sjukhuset varenda dag när du var där för att busa och kramas. Sen skulle jag låna Eric och dig och ta med er hem så vi kunde skämma bort er något kopiöst hela, haha!
Men nu bor vi inte i samma land, så vi får göra det bästa av tiden när vi ses och prata i telefonen och tänka på varandra resten av tiden  =0)

Nu vill Isidor att vi ska gå och borsta tänderna på honom, sen ska vi läsa Tomten av Viktor Rydberg...

Kram
/ E.





RSS 2.0